Laminaat

Laminaat is opgebouwd uit vier lagen, te noemen: een kunststof onderlaag, een drager, een laagje bedrukt papier en een kunststof toplaag. De onderlaag is vlak en wordt doorgaans gelegd op een ondervloer voor stabiliteit en om geluideffecten te reduceren. Het hout dat gebruikt wordt bij laminaat bestaat uit mdf of hdf materiaal. De kwaliteit wordt meestal bepaald door de dikte van de kunststof toplaag. Ook bepaald deze daardoor vaak de prijs. Wij hebben de topcollectie van Quickstep in ons assortiment. Quickstep biedt een goede kwaliteit toplaag en heeft hierdoor een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.

Laminaat wordt tegenwoordig bijna niet meer gelijmd. Het leggen gaat sneller en de clicksystemen zijn tegenwoordig zo goed gefabriceerd dat het langdurig goed blijft en makkelijk te leggen is. Omdat de toplaag van laminaat uit kunststof bestaat is het goed te reinigen. U moet bij laminaat wel goed uitkijken met vocht. Het laminaat kan gaan kromtrekken als het te nat is in huis of op de plek waar het gelegd is. Daarentegen heeft laminaat een lange levensduur en blijft jarenlang als nieuw.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten en vormen laminaat, dat zelfs een natuurstenen vloer kan worden nagebootst. Er zijn talloze mogelijkheden!